Beįpusėjant reguliariajam sezonui į Stamublą vietoje Dimitrio Itoudžio atvykęs Šaras perėmė tuomet vos 12-ą vietą turnyro lentelėje užėmusio „Fenerbahče“ klubo vairą ir ėmėsi darbo.

Finalo ketverto savo akimis nuo 2019-ųjų nematę Turkijos atstovai atsidūrė per žingsnį nuo Berlyno.

„Fenerbahče“ krepšininkai trečiose ketvrirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynėse namuose 89:78 pranoko „Monaco“ su Donatu Motiejūnu ir išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtasis ir galbūt paskutinis susitikimas bus žaidžiamas penktadienį taip pat Stambule.

Praėjusių metų Eurolygos bronzos medalių laimėtojai iš Monako Kunigaikštystės, beje, mažajame finale kaip tik ir įveikę Šaro auklėtus katalonus, įsprausti į kampą.

Trečiame mače jie klaikiai atakavo iš toli (4/21 bandymai, 19 proc.) ir nežibėjo gynyboje.

„Sveikinimai varžovams, jie nusipelnė laimėti. Nors statistika rodo, kad nepadarėme daug klaidų, kai kurios iš jų mums buvo labai skaudžios.

Aš nekaltinčiau vieno žaidėjo, o kalbėčiau apie visą komandą. Visa komanda turi atrodyti geriau, ne tik Mike'as Jamesas, jei norime laimėti rungtynes. M. Jamesas turėjo keletą gerų epizodų, bet kai kur ir paskubėjo. Mums reikia daugiau iš kiekvieno žaidėjo, taip pat ir iš Elie Okobo“, – spaudos konferencijoje tvirtino „Monaco“ strategas Saša Obradovičius.

O Š. Jasikevičius neskubėjo pernelyg džiaugtis ir teigė, kad sunkiausi išbandymai – dar tik priešakyje.

„Sveikinimai žaidėjams ir fanams. Akivaizdu, kad tokia yra ši serija – kiekvienos rungtynės kaip šunų pjautynės. Tikriausiai taip bus ir toliau. Viską lemia smulkios detalės – viena pražanga ten ar ten, vienas sprendimas aikštėje. Kiekvienos smulkmenos kaina šioje stadijoje yra mažiausiai penkis kartus didesnė. Po 48 valandų turėsime būti geresni, nes turime tikėtis geriausios „Monaco“ versijos“, – įspėjo jis.

Paklaustas, kokią žinutę prieš itin svartbų mūšį penktadienį norėtų perduoti gerbėjams, Šaras buvo konkretus.

„Būti garsesniems. Kokia dar gali būti žinutė? Bet būti garsesniems tada, kai komandai nėra gerai. Labai lengva palaikyti savo komandą, kai viskas einasi gerai, bet gero fano savybė yra dar garsiau palaikyti saviškius tada, kai jiems nesiseka“, – tikino kaunietis.

Š. Jasikevičius negailėjo gražių žodžių puikų darbą gynyboje prieš M. Jamesą šioje serijoje atliekančiam Nickui Calathesui.

„N. Calathesas atlieka puikų darbą. Jis deda visas pastangas, kad pristabdytų Mike'ą kiek tai įmanoma. Žinome, kad visiškai sustabdyti jo nėra įmanoma, bet stengiamės jam apsunkinti gyvenimą. Įžaidėjo pozicija krepšinyje yra pati svarbiausia, nes nuo jų prasideda visas žaidimas ir treneriai jiem patiki didžiausią atsakomybę“, – pabrėžė jis.

„Fenerbahče“ ir toliau verčiasi be vieno iš savo lyderių Jonathano Motley, serijos metu susižeidė ir Sertačas Šanli, todėl Šarui dažnai tenka žaisti arba su milžinu Georgiu Papagianniu po krepšiu, arba mažu penketu, kai viduro puolėju tampa Nigelis Hayesas-Davisas. Sulaukęs klausimo apie tai lietuvis nusišypsojo.

„Su kuo daugiau man žaisti? Aš nesu tikras, kad turiu penktą poziciją. Nebent į ją minutei įstatyčiau įžaidėją. Bet mes ir sezono metu esame žaidę su Nigeliu penktoje pozicijoje. Ta linkme krepšinis ir eina – į mažesnius ir mažesnius penketus. Svarbiausia suprasti, ką turime daryti, kur tokiose situacijose yra mūsų pranašumai ir kur trūkumai.

„Monaco“ turi didelius kūnus ir vėl laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių puolime. Tai – to dalis“, – sakė Š. Jasikevičius, prasitaręs, kad J. Motley jau prisijungė prie komandos treniruočių.

Primename, kad pirmuoju Eurolygos finalo ketverto Berlyne dalyviu tapo Madrido „Real“ klubas, kuris 3:0 susitvarkė su Vitorijos „Baskonia“.

Vienos pergalės iki triumgo ketvirtfinalyje trūksta Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelonai“ ir „Fener“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją