Serijoje iki trijų pergalių Izraelio klubas pirmauja 2:1. Ketvirtasis ir galbūt lemiamas mačas vyks „Maccabi“ laikinais namais patapusiame Belgrade.

Tel Avivo ekipa šiose rungtynėse toliau vertėsi be savo lyderio Wade’o Baldwino, kuris pirmajame komandų susitikime patyrė traumą.

Šeimininkai gerą toną uždėjo jau pirmajame kėlinyje, kuriame surakino graikų komandos puolimą bei susikrovė dviženklę persvarą (23:11).

Šį pranašumą „Maccabi“ užtikrintai išsaugojo iki trečiojo kėlinio pabaigos, o vienu metu komandas jau skyrė 17 taškų (64:47), bet PAO pavyko deficitą kiek aptirpdyti (67:56).

Graikijos flagmanas ketvirtajame kėlinyje buvo sumažinęs skirtumą iki vienženklio (70:78), bet „Maccabi“ greitai atsitiesė ir vėl atstatė saugų pranašumą.

Visgi „Panathinaikos“ toliau rodė charakterį ir likus 2 minutėms iki rungtynių pabaigos sumažino deficitą iki 4 taškų (77:81).

Kendrickas Nunnas ėmėsi lyderio rolės ir smeigęs savo penktąjį tritaškį grąžino maksimalią intrigą (82:83).

Mathiasas Lessortas baudos metimu išlygino rezultatą, o vėliau blokavo Lorenzo Browno metimą (83:83).

Visgi PAO užbaigti įspūdingo sugrįžimo nepavyko. Likus 2,6 sekundės iki kėlinio pabaigos L. Brownas išprovokavo Jeriano Granto pražangą, o Ispanijos pilietybę turintis amerikietis išvedė į priekį šeimininkus (85:83).

Graikijos komanda dar turėjo šansą išplėšti pergalę, bet Kendricko Nunno lemiamas tritaškis tikslo nepasiekė.

Mariaus Grigonio vaidmuo buvo kuklus. Gynėjas iš Lietuvos rungtyniavo 9 minutes, per kurias pelnė 2 taškus (1/1 dvit., 0/3 trit.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tiek pat kartų suklydo ir surinko -1 naudingumo balą.

„Panathinaikos“ neišgelbėjo 14 Mathiaso Lessorto pasirodymas. Prancūzas pelnė 14 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 13 pražangų ir surinko 31 naudingumo balą.

K. Nunnas surinko 25 taškus, Ioannis Papapetrou pridėjo 17.

„Maccabi“ į pergalę vedė Joshas Nebo. Buvęs žalgirietis pelnė 22 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

Pergalingus baudos metimus realizavęs L. Brownas surinko 16 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, Bonzie Colsonas pridėjo 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją