„Tai labai gera komanda, gerai organizuota ir treniruojama, jau daug metų žaidžianti kartu, gerai išmanantį krepšinį“, – spaudos konferenciją šiltu atsiliepimu apie „Rytą“ pradėjo legendinis Graikijos krepšininkas, įvardinęs, kad varžovų triuškinimą užtikrino maksimali koncentracija viso susitikimo metu.

„Mes gerai pradėjome, buvome susikoncentravę ir žaidėme užtikrintai nuo pirmos iki paskutinės minutės. Tai nėra dažnas dalykas krepšinyje – galiu pasakyti tai iš didelės savo patirties. Todėl sveikinu savo auklėtinius – tai yra nuostabus pasirodymas. Žaidėjai labai gerai įgyvendino žaidimo planą, ir žaidė pagal mano filosofiją. Bet tai dar yra tik pirmoji pergalė, turime tęsti antrajame mače tai, ką pradėjome šiandien“, – kalbėjo V. Spanoulis, kurio auklėtiniai trečiadienį Vilniuje fiksavo klubo rezultatyvumo rekordą Čempionų lygoje.

Nuo praėjusio sezono „Peristeri“ treniruojantis graikas pernai prieš „Rytą“ patyrė du pralaimėjimus, o tai buvo papildomas stimulas šį kartą.

„Išmokome pernykštes pamokas, žinojome, kad „Rytas“ yra labai gera komanda, žiūrėjome praėjusių metų rungtynes. Šiandien priėmėme gerus sprendimus atlikdami metimus. Sprendimai krepšinyje yra pats svarbiausias dalykas.

Mano žaidėjai šiandien buvo ramūs ir užsispyrę. 26 perdavimai ir tik 7 klaidos žaidžiant šioje puikioje atmosferoje. Buvome susikaupę 40 minučių. Mums to ir reikėjo, to mes ir norėjome.

Ar prieš atsakomąjį mačą jausime spaudimą? Ne. Esame ramūs, žinome, ko tikėtis. Pažiūrėsime rungtynių vaizdo įrašą ir padarysime reikiamus pakeitimus. Nejaučiame spaudimo. Tai yra krepšinis. Spaudimą jaučia žmonės, kurie neturi ką valgyti ar duoti savo šeimai.“

V. Spanoulis buvo pasiruošęs Marcuso Fosterio sugrįžimui į „Rytą“, tačiau akcentavo, kad vilniečiai žaidžia komandinį krepšinį.

„Žinojome, kad Marcusui tai bus pirmosios rungtynės. Jis vienas geriausių taškų rinkėjų šiame turnyre, tai nėra naujas žmogus šiame klube. Jis gerai pažįsta „Rytą“, komandos trenerį ir kitus žaidėjus. Buvome pasiruošę prieš jį žaisti, o taip pat pasiruošę buvome varžytis ir su visais kitais varžovų krepšininkais. „Rytas“ žaidžia komandinį krepšinį, varžytis su jais visada yra sunku.“

41-erių specialistas spaudos konferencijoje taip pat papasakojo apie vieną didžiausių savo galvos skausmų – kardinalias permainas komandos sudėtyje. „Peristeri“ buvo priversta pakeisti beveik visus praėjusio sezono žaidėjus, todėl dabar pergalių kultūrą ir savo filosofiją Atėnuose buvęs krepšininkas diegia nuo nulio.

„Tarpsezonio metu komanda pasikeitė kardinaliai. Nemeluosiu, tai yra labai sunku, man tai yra didelis galvos skausmas. Bet toks yra mano darbas. Kai kurie žaidėjai išvyksta, žengia į aukštesnį lygį, o mums reikia dirbti su naujais.

Mes statome šią komandą nuo nulio, dedame labai daug darbo aikštėje, daug valandų praleidžiame žiūrėdami rungtynių vaizdo įrašus.

Ar šiemet patobulėjau kaip treneris? Klausykite, aš sustojau žaisti 39-erių, tačiau vis dar tobulėjau. Tokia yra mano filosofija, toks mano charakteris. Aš esu krepšinio mokinys, kaip žaidėjas ir kaip treneris. Niekada nenustosiu tobulėti, niekada nenustosiu savęs kritikuoti tam, kad eičiau į priekį.

Dirbdamas trenerio darbą visada ruošiu savo komandą laimėti, kuriame laiminčią filosofiją. Įprastai reikia 3-4 metų siekiant sukurti tokią kultūrą, keičiant 10 žaidėjų tai padaryti yra sunku, bet darome viską, ką galime“, – pasakojo legendinis graikas.

2013 metais Andrea Trinchieri treniruotoje Graikijos rinktinėje žaidęs V. Spanoulis atskleidė, kad su naujuoju „Žalgirio“ treneriu jis turi artimą ryšį, todėl nuoširdžiai linki jam Kaune kuo didesnio pasisekimo.

„Su treneriu Trinchieri turime gerus asmeninius santykius, jis labai geras treneris. Trinchieri labai gerai pasirengia rungtynėms, nes turi dideles krepšinio žinias. Jis nuostabus žmogus, labai mylintis krepšinį. Linkiu jam viso ko geriausio.“

Sėkmės graikas palinkėjo ir jo mylimoje Pirėjo „Olympiakos“ komandoje įsitvirtinti bandančiam Ignui Brazdeikiui: „Brazdeikis yra labai geras žaidėjas, jis gerai išmano krepšinį, jo potencialas yra didelis.“

Atsakomasis Vilniaus ir Atėnų komandų susitikimas Graikijoje bus žaidžiamas po savaitės. Pralaimėjimu atveju vilniečiai savo sezoną tarptautiniame fronte baigs. Laimėję išvykoje jie išplėštų lemiamą mačą namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją