Lietuvos vicečempionai jaučiasi trečiadienį nebeturėsiantys teisės klysti.

Pirmo rato tarpusavio akistatą Graikijoje spalio pabaigoje jie pralaimėjo 76:78, nors, G. Žibėno žodžiais, privalėjo įsidėti reikalingą tašką į kišenę.

Bet pastarojoje kol kas tėra viena pergalė po trijų susitikimų, ir „Rytas“ B grupėje užima trečią vietą.

Ir iš tokios pozicijos būtų galima pratęsti pasirodymą pasibaigus reguliariajam sezonui, tik tuomet papildomame atkrintamųjų varžybų etape lauktų potencialiai stipresnis oponentas.

„Žaidėjai žiauriai ištroškę revanšo, esame tam pasiruošę, – teigė G. Žibėnas. – Reikės geriau kontroliuoti varžovų žaidimą vienas prieš vieną, ir gynybos planas turės būti geresnis nei Patruose. Rungtynės gali būti ne pačios gražiausios akiai, nes tikrai norime paversti jas gynybinio pobūdžio.

O puolime turėsime tiksliau pasirinkti savo taikinius: ką galime atakuoti, ir ko geriau vengti. Jeigu strimgalviais pulsime per atletiškus varžovų žaidėjus, metimai bus nekokie, ir šansų sumažės. Reikės trupučio daugiau kantrybės, dalinimosi kamuoliu.“

Treneris pageidauja, kad pastarasis dažniau pasiektų puolėją Justiną Gorhamą, šiame sezone tapusį vienu pagrindinių „Ryto“ kozirių.

„Jau kelias rungtynes mes neišnaudojome jo taip, kaip norėtųsi, jis negauna prisiliesti prie kamuolio“, – pastebėjo 39-erių specialistas.

Antradienio komandos treniruotėje nedalyvavo susirgęs kitas puolėjas Lukas Uleckas – anot G. Žibėno, mače su Patrų klubu jis veikiausiai nežais.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir „Promitheas“ ASG arenoje trečiadienį prasidės 21.15 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją